Volumul “Anatomia unei Diversiuni” lansat la Pitești

ohanesian-bun-284x200Joi, 6 octombrie 2016, ora 17.00, în sala amfiteatru a Muzeului Județean Argeș, a avut loc lansarea cărții ,,Anatomia unei diversiuni -10 ani de la răpirea din Irak’’, volum semnat de Eduard Ovidiu Ohanesian, la editura brașoveană Miranda.

Volumul a fost prezentat de scriitorul, poetul și publicistul Andrei Novac, organizatorul proiectului. În cadrul evenimentului a fost prezentat și volumul Puterea din Umbră volumul 2 – Raport din spatele ușilor închise, publicat la editura Junimea din Iași în 2011.

Cu această ocazie, autorul a dezvăluit câteva elemente din următorul volum aflat în lucru.

“După-amiaza zilei de 17 iulie 2015.

Căldură mare. La Ambasada Statelor Unite ale Americii din București este liniște. Un individ cu pălărie de vară se prezintă în fața porții cu un pachet voluminos. Hârtiile grele par să-i dea bătăi de cap, marginea ferestrei blindate fiind prea îngustă pentru a-i oferi sprijin.

Plictisit, portarul din spatele geamului antiglonț ridică cu greu ecranul reflectorizant care îl ferea de soare.

– Bună ziua ! Aș dori să depun niște documente în atenția domnului atașat, spun eu. Numirea ambasadorului SUA în România întârzia de vreo doi ani. – Cum vă numiți ?, întrebă portarul deschizând un registru voluminos.

– Ohanesian Eduard…

– Cuuum ?, se schimonosi omul încercând să-mi scrijelească numele în condică.

– O-ha-ne-si-an, silabisesc eu. Ohanesian Eduard Ovidiu. Trezit parcă dintr-un somn adânc, omul reușește să noteze pe hârtie ceva.

– Și despre ce este vorba ? , întrebă adormitul fără să ridice privirea.

– O informare despre un terorist, cetățean al SUA.

La auzul acestor vorbe, pixul leneș s-a înfipt în hârtie. Omul se holbă la hârtiile mele și spuse speriat :

– Mmmdah. Vine imediat un coleg să le preia. Colegul în uniformă și înarmat apare și mă interoghează intens, fiind interesat de calitatea mea de jurnalist. În acest timp, freca de zor documentația groasă cu un tester din hârtie. Se așteptau să introduc în sediu vreun antrax sau ceva asemănător?  Nu a trecut mult timp de la acest episod. Americanii s-au descărcat de gestiune. Munaf a fost adus în țară, în mare secret, la sfârșitul lunii august 2015. Își ispășește pedeapsa într-un penitenciar românesc.”

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*