Despre

Cine suntem noi?

Înființată în anul 2015, Asociația Avertisment este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit, a cărei activitate de educație civică și apărare a drepturilor omului, se desfășoară în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații și a legislației române și internaționale.

Scopul principal al asociației este de a asigura protecția și de a facilita realizarea drepturilor omului la nivel social est-european, prin crearea unui cadru organizat de promovare și valorizare a experienței, pregătirii profesionale, sentimentelor naționale și calităților morale ale membrilor societății civile.

Avertisment este rezultatul inițiativelor și acțiunilor unor jurnaliști specializați în investigații și al unor specialiști în drept, care încearcă să ofere opiniei publice o imagine mai apropiată de realitate a instituțiilor de forță ale țării. Membrii asociației militează pentru transparență instituțională, apărarea demnității și onoarei cetățenilor și cadrelor militare active, în rezervă și retragere, precum și a membrilor societății civile, promovarea persoanelor cu competență intelectuală și integritate morală, normalizarea și democratizarea tuturor instituțiilor țării.

 

Ohanesian Eduard Ovidiu – Născut la 8 ianuarie 1968 în Bucureştiovibun

Este un cunoscut jurnalist de investigații. În perioada 2003-2005, Ohanesian s-a remarcat prin publicarea unor articole și anchete deosebit de critice la adresa sistemului corupt în cotidianul România liberă, unde a expus fără rezerve minciuna gurnamentală și abuzurile unor instituții de forță ale statului asupra cetățenilor săi. A câștigat în 25 februarie 2005 premiul pentru reportaj al Clubului Român de Presă. Cu această ocazie, în direct, pe scenă, în fața camerelor de luat vederi, jurnalistul a atras atenția opiniei publice asupra apartenenței președintelui României de la acea data la vechea Securitate comunistă. După numai o lună, Ohanesian Eduard era răpit în Irak, sechestrat sub pământ peste 50 de zile și amenințat cu moartea. Ulterior, jurnalistul a activat în redacțiile unor importante cotidiane naționale printre care Gardianul, Curentul, Bursa, Cotidianul, ZiuaNews sau săptămânalul american de limbă română New York Magazin. Colaborează cu numeroase agenții de presă, televiziuni și ziare din țară, realizând sau participând activ la realizarea a mii de material de presă scrisă sau tv. Anchetele și reportajele sale au continuat în ciuda cenzurii și marginalizării la care jurnalistul a fost supus. La începutul anului 2006, Ohanesian a prezentat primul Wikileaks, cunoscut în presă ca “Scandalul CD-ului cu informații confidențiale din Afganistan”, ridicând un mare semn de întrebare asupra siguranței trupelor aliate din zona de conflict. Ohanesian este autorul a cinci volume de succes referitoare la operațiunile serviciilor secrete din lumea întreagă la edituri ca Junimea, Minerva și Miranda.

Amintiri din Portbagaj Din culisele unei diversiuni Răpirea Din Irak – editura Minerva 2008

Puterea din Umbra vol.1Editura Junimea 2009

Puterea din Umbra vol.2Editura Junimea 2011

Servesc Patria ! – Editura Junimea 2014

Anatomia Unei Diversiuni – Editura Miranda 2015